Des de Coop Maresme disposem d’una oferta regular de formació en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic. A més de les activitats a l’espai Coop Maresme, també oferim formacions descentralitzades en altres espais comunitaris i seus de l’economia social i solidària.

Oferta formativa

Renovació del segell per a gestories "Aquí assessorem l'ESS!"

Inici de les sessions: 6 de juny de 2023


Horaris: De 15h a 17h


La vostra gestoria ja té el segell "Aquí assessorem l'Economia Social"? Us expliquem com renovar-lo!


És imprescindible que les gestories que ja disposen del segell "Aquí assessorem l'ESS" el renovin anualment per perllongar-ne la seva validesa. Com? És molt senzill: per renovar-lo, només cal que assistiu a una acció formativa anual. Aquests cursos anuals de renovació poden estar enfocats a la formació de nous treballadors de la mateixa gestoria o a l'aprofundiment en temes més concrets com la transformació, la liquidació d'entitats de l'ESS, les licitacions o procediments de resolució de conflictes entre d'altres.


Enguany la sessió de renovació està dedicada a l'Impost de Societats en ESS i s'abordaran diversos casos pràctics, a càrrec de Col·lectiu Ronda. Serà el dimarts 6 de juny de 15h a 17h.

 

#AquiAssessoremL’ESS

Taula Territorial de Cultura

Inici de les sessions: 7 de juny de 2023


Horaris: 10 a 12 hores


Després de la primera anualitat del cercle de cultura, hem detectat que hi ha molta activitat en l'àmbit de les arts escèniques en l'entorn de l'economia social i soldària i el cooperativisme. Per aquest motiu, hem pensat en fer una trobada en format taula territorial (Maresme) amb les persones, entitats i projectes que treballem en el sector teatre, circ, dansa, titelles i música, amb la idea de detectar necessitats comunes per continuar enfortint els projectes i sobretot crear sinèrgies per a l'enxarxament.

Aquesta trobada tindrà lloc el dimecres 7 de juny de 10 a 12 hores a Cafè de Mar (Mataró). Us demanem que ens confirmeu l'assistència a la trobada.

Cicle de formacions: Eines per millorar la gestió del temps a la feina

Inici de les sessions: 22 de juny de 2023


Horaris: 12h-14hBreu descipció de l'activitat:

Un tema recurrent quan parlem de feina, d'activitats personals i de conciliació és la gestió del temps. 

El temps no és possible gestionar-ho, el temps només passa. El que si podem gestionar és com aprofitem aquest temps, com intentem expandir-lo per fer allò que en aquell moment hauriem d'estar fent. 

A partir d'aqui, hi ha processos, mecanismes i artefactes digitals que ens poden ajudar en aquest camí de millora personal i grupal

Durada de l'activitat: 2 sessions de 2 hores lectives 


Objectius generals de l'activitat: Durant el cicle de dos dies formatius intentarem respondre la pregunta: "Com puc millorar la meva gestió del temps a la feina?"


Objectius específics: 

  • Explorar què vol dir realment getionar el temps i quines són les implicacions reals, en el nostre context, de no gestionar el temps i quines són les implicacions reals, en el nostre context, de no gestionar el temps correctament
  • Explorar quines àrees, quan parlem de realitzar activitats, són interessants explirar per alliberar el cervell i delegar informació rellevant 
  • Explorar mecanismes de delegació i priorització 
  • Realitzar un mapa del nostre dia a dia. Com es la nostra jornada vital?


A qui es dirigeix: 

  • Organitzacions, cooperatives i entitats de l’ESS interessades en millorar en la seva gestió interna del temps