Coop Maresme

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Cicle impulsem l’habitatge cooperatiu a Mataró

Descripció

Cicle de tres sessions amb l’objectiu d’establir les bases que permetin crear un primer grup de persones interessades en que hi hagi un projecte d’habitatge cooperatiu autogestionat, comunitari i arrelat al territori de Mataró. Al llarg del cicle s’aniran explicant les claus del model així com s’anirà consolidant el grup.


1. Sessió divulgativa: Què és l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús? 

9 d'octubre de 2023 a les 18.30h


2. Sessió d’imaginaris: Quin es l’habitatge cooperatiu que volem construir? 

20 de novembre de 2023 a les 18h


3. Sessió d’activació: Quines son les fases d’un projecte d’habitatge cooperatiu? 

15 de gener de 2024 a les 18h

Inici de les sessions

9 de octubre de 2023

Horaris

De 18.30 a 20h

Cicle de formacions: "A l'aventura de la comunicació"

Descripció

Les xarxes socials ens han fet creure que són els únics canals de comunicació al nostre abast, però, que passa amb tots els altres canals de què disposem?  A la primera sessió d'aquest cicle formatiu repassarem els continguts bàsics i necessaris per construir la nostra estratègia comunicativa mentre treballem des d'una comunicació transformadora que analitzi com pot ser més inclusiva la nostra estratègia. També coneixerem exemples de comunicació transformadora i eines per a la facilitació de la tasca

D'altra banda, les fotografies i les imatges que acompanyen la comunicació d'una entitat petita, un projecte puntual o una campanya feta a correcuita sovint queden relegades i oblidades... A la segona sessió, entendrem la importància dels elements gràfics que conformen la comunicació i donarem trucs i consells pràctics per aprendre a escollir bancs d'imatges, fer fotografies amb el mòbil i entendre la importància pensar en l'estètica d'allò que comuniquem. També veurem exemples reals de bones pràctiques per inspirar-nos!

Inici de les sessions

12 de desembre de 2023

Horaris

10h-12h

Jornada "Fent del Maresme una comarca cuidadora"

Descripció

Jornada dirigida a representants públics i a persones tècniques dels Ajuntaments de la comarca. L'objectiu de la sessió és situar el repte de les cures a l'agenda de la política local, des d’una perspectiva d’integralitat de polítiques i plantejant alternatives public-comunitàries impulsades des de l'Economia Social i Solidària. 


Continguts de la sessió:

  • Presentació de la Diagnosi "Dret col·lectiu a les cures", elaborada per Coop Maresme el 2022. La Mariona Zamora de l’Esberla SCCL exposarà els reptes identificats al Maresme.

  • Les Comunitats Cuidadores. De la mà de l'associació Pobles que Cuiden, reflexionarem al voltant del concepte i les seves diferents perspectives.

  • Exposició de pràctiques inspiradores en Cures i Salut a Catalunya. En els darrers anys, diversos municipis del territori han dut a terme interessants iniciatives público-cooperatives-comunitàries per fer dels nostres municipis entorns de cura. Comptarem amb:

  • Alella Poble Cuidadorconeixerem la Xarxa Comunitària Cuidadora impusada al municipi, i el seu abordatge de la cura des d’una perspectiva público-comunitària.

  • Jaume Salmeron (Ajuntament d’Arbúcies): internalització del servei del SAD mitjançant la creació d’una cooperativa impulsada per l’Ajuntament d'Arbúcies.


  • Cooperativa +65: cooperativa d’atenció domiciliària sense ànim de lucre impulsada per l’Ajuntament de Taradell i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.Organitzat per l'Associació Pobles que cuiden i Coop Maresme, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme.

Inici de les sessions

16 de gener de 2024

Horaris

De 10 a 13.30h

Presentació de la V Diagnosi de l'Economia Social i Solidària al Maresme

Descripció

El Maresme, una comarca sobirana en l'accés a l’aigua i l’alimentació? 

Presentació de la V Diagnosi de l'Economia Social i Solidària al Maresme.


Bloc 1 | 10h a 12h

Cap a la transició hídrica en el context del canvi climàtic. El paper de l'ESS i les aliances público-comunitàries a càrrec de Mar Satorras Grau investigadora en Sostenibilitat Urbana a l'Institut Metròpoli (UAB)

Presentació de la V Diagnosi de l'Economia Social i Solidària del Maresme

Pausa

Bloc 2 | 12:30h - 13:30h

Reflexió i treball en grups al voltant dels eixos: sobirania alimentària, gestió de l'aigua i energia.


Inici de les sessions

7 de febrer de 2024

Horaris

De 10h a 13:30h